Izvor: B92, 04.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obaveza banaka da menjaju novčanice

Beograd -- Poslovne banke su dužne da bez naknade građanima zamene neograničen iznos apoena novca koji više ne važi, navodi NBS.

Radi se o novcu koji je prestao da važi 1. januara 2007, saopštila je Narodna banka Srbije. Po saznanju da pojedine banke odbijaju da građanima zamene novčanice stavljene van opticaja, Narodna banka Srbije je uputila dopis Udruženju banaka i drugih finansijskih organizacija da preduzmu mere i obavežu banke da poštuju obaveze definisane odlukama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Narodne banke.

NBS će pratiti pritužbe građana na postupanje banaka i, ukoliko oceni da su opravdane, preduzeće mere.

U saopštenju se dodaje da trgovačke radnje i drugi koji pružaju usluge nisu obavezni da primaju novčanice koje se povlače iz opticaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.