OVO nije konkurs za ronioca Oglas koji je advokat iz Beograda postavio nasmejao je Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OVO nije konkurs za ronioca" Oglas koji je advokat iz Beograda postavio nasmejao je Srbiju!

Da čak i veoma ozbiljne oblasti rada postaju sve kreativnije u objavljivanju oglasa za posao pokazuje i jedan koji je nedavno objavila advokatska kancelarija u Beogradu.

Naime, oni su na interesantan način opisali šta kandidat treba da ima u svojoj radnoj biografiji, ali i šta ne treba.

Tako su već na početku istakli da im nije potreban kandidat koji je spreman da radi pod pritiskom, jer to nije oglas za "za ronioca nego za advokatskog pripravnika".

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << standardnih uslova za advokatskog pripravnika koji stoje u oglasu - da kandidat treba da je završio Pravni fakultet, osposobljen za rad na računaru i zainteresovan za rad u advokaturi, autori oglasa su se potrudili i da naglase šta ne treba da piše u prijavama.

- Molimo uvažene kolege i koleginice da ne pišu u prijavama da su spremni da rade pod pritiskom jer ovo nije konkurs za ronioca nego za advokatskog pripravnika, da ne pišu da su timski igrači jer, ako već poredimo sa sportom, advokatura je individualni, a ne timski sport, da ne pišu da vole filmove, muziku i knjige, jer to svi volimo – napisano je u delu koji se odnosi na tražene uslove za zainteresovane pripravnike, kojima je dozvoljeno da budu i individualci, osobenjaci i namćori, jer većina advokata jesu takvi - navodi se u drugom delu oglasa.

U objavi se ističe i da budući poslodavac nudi naknadu za troškove u iznosu od 20.000 dinara mesečno, povlasticu za GSP i službeni mobilni telefon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.