OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Kako je Putin jednim potezom PODIGAO AMERIČKU BERZU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 19:58

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Kako je Putin jednim potezom "PODIGAO" AMERIČKU BERZU

Zabeležen rast glavnih indeksa na američkoj berzi

Saopštenje predsednika Vladimira Putina da je u Rusiji registrovana prva u svetu vakcina protiv korone dovela je do rasta glavnih indeksa na američkoj berzi.

Jedan od glavnih pokazatelja američkog tržišta - S&P 500 - tokom trgovanja 11. avgusta, porastao je za 0,2 odsto, na nivo od 3377,13 poena. To je samo jedan procenat manje od rekordne vrednosti postignute u februaru. Industrijski indeks Dow Jones porastao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za 1,1 odsto, a indeks tehnoloških kompanija  NASDAQ - za 0,7 procenata.

Eksperti televizije smatraju da je glavni razlog za ovaj rast Putina izjava. Ruski predsednik je obećao da će početkom 2021. godine početi masovna proizvodnja vakcine koja je dobila ime "Sputnjik V".

Iako kod nekih lekara izaziva sumnju to što je u tako kratkom roku napravljena vakcina, mnogi investitori su pozitivno ocenili ovu vest. Oni u ovome vide nadu da će uskoro biti završena pandemija. Među liderima rasta su kompanije koje same prave vakcinu, uključujući Johnson&Johnson (porast akcija za 0,2 procenta).

Akcije su skočile i kompanijama iz sektora koje su najviše postradale od pandemije virusa korone i koje su čekale pojavu vakcine. Akcije aviokompanija American Airlines i kompanije za duge plovidbe Norwegian Cruise Lines porasle su za 6,5 procenata, trgovačkim lancem Simon Property Group - za pet procenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako je Putin "podigao" američku berzu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2020

Saopštenje predsjednika Vladimira Putina da je u Rusiji registrovana prva u svijetu vakcina protiv korone dovela je do rasta glavnih indeksa na američkoj berzi, piše Si-En-Bi-Si.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.