OVI PROIZVODI VIŠE NE SMEJU DA POSKUPE! Usvojena uredba o ograničenju cena osnovnih namirnica

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 17:37

OVI PROIZVODI VIŠE NE SMEJU DA POSKUPE! Usvojena uredba o ograničenju cena osnovnih namirnica

Udarno!

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o formiranju Radne grupe za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, a zadatak te grupe biće da sprovede analizu postojećeg normativnog okvira kojim se uređuju prava, položaj i plate zaposlenih u kulturi, kao i da nadležnim ministarstvima i Vladi sačini i podnese inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u toj oblasti.

U Radnu grupu se imenuju predstavnici više ministarstava - kulture, finansija, za rad, boračka i socijalna pitanja, državne uprave i lokalne samouprave, kao i prestavnici Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Generalnog sekretarijata Vlade, Samostalnog sindikata kulture Srbije, Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“. Na predlog Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine, u to telo imenuju se i predstavnici Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Članovi Vlade usvojili su Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kako bi se zaštitilo tržište, odnosno sprečile deformacije u formiranju cene brašna. Ovim dokumentom propisane su cene za brašno tip T-400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma, kao i cene za brašno tip T-500 u istom pakovanju.

Na sednici je doneto i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o prihvatanju sporazuma o bratimljenju i uspostavljanju saradnje između opštine Gadžin Han, Republika Srbija i opštine Bratunac, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Saradnja ove dve opštine se uspostavlja u oblastima od zajedničkog interesa, pre svega u privrednim, naučnim, kulturnim, sportskim i vaspitno-obrazovnim oblastima.

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.