OTP kupuje Sosijete ženeral banku?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTP kupuje Sosijete ženeral banku?

Da bi OTP banka mogla da kupi Sosijete ženeral banku, opet je aktuelna tema. Večernje novosti danas pišu da ta banka već radi dubinsku analizu Sosijetea.

Podsetimo, OTP banka se pominjala kao kupac poslovanja Sosijetea, Agrikol ali i Komercijalne banke. Zasada je od njihove strane realizovana kupovina Vojvođanske.

List piše da OTP sada radi takozvani dju dilidžens i sprema se za akviziciju. Ako se ostvari ovo pripajanje, OTP banka bi trebalo da zauzima treće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mesto po tržišnom učešću u Srbiji.

Narodnoj banci Srbije dosad nije podnet zahtev ni od strane fizičkog, niti od strane pravnog lica za davanje prethodne saglasnosti za sticanje vlasništva, koje bi im omogućilo pet odsto i više glasačkih prava u Sosijete ženeral banci Srbija i Adiko banci u Beogradu, rečeno je u NBS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.