OTKRIVEN KRIVAC ZA HAOS NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Kasni čak 17 letova, a otkazani su polasci za OVA tri grada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2024, 22:29

OTKRIVEN KRIVAC ZA HAOS NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Kasni čak 17 letova, a otkazani su polasci za OVA tri grada!

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija na aerodrom

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je "do zastoja u radu aerodroma Nikola Tesla došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu" i da "operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali".

- Danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravalu da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga. Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženo je autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije - rekla je Ječmenica.

Ječmenica je rekla da trenutno na aerodromu Nikola Tesla kasni 17 letova Er Serbie, a da je Er Srbija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran - poručila je pomoćnica ministra Verica Ječmenica.

(Srbija Danas/Telegraf.rs)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vesić: Nedopustiva greška "Vansija", a često im se dešavaju, putnicima da daju izvinjenje!

Izvor: Blic, 22.Jan.2024, 13:21

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je operater aerodroma Nikola Tesla, francuska kompanija "Vansi" (Vinci), odgovoran za jučerašnje probleme u radu, zbog čega su tri leta otkazana, a 17 odloženo i izrazio očekivanje da će se ta kompanija izviniti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.