OTKRIĆE KOJE ĆE PREVRNUTI SVET NAGLAVAČKE! Na severu Kine otkriveno dosad najveće NALAZIŠTE NAFTE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIĆE KOJE ĆE PREVRNUTI SVET NAGLAVAČKE! Na severu Kine otkriveno dosad najveće NALAZIŠTE NAFTE

Najveći kineski proizvođač nafte i gasa CNPC objavio je da je otkriveno ogromno naftno polje na severozapadu zemlje koje bi moglo da ima više od milijardu tona rezervi nafte.

Prema podacima CNPC-a, dokazane rezerve na naftnom polju Kingčeng u slivu Ordosa iznose 358 miliona tona, a procenjene bi mogle dostići 693 miliona tona.

- Ove godine će se na naftnom polju proizvesti ukupno 640.000 tona nafte, a očekuje se da će godišnja proizvodnja u bliskoj budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dostići tri miliona tona - izjavio je Li Luguang, potpredsednik "Petro Kine", podružnice CNPC.

Kompanija je takođe objavila da je pronađeno oko 740,97 milijardi kubnih metara rezervi gasa iz škriljaca, koji su istraženi u jugozapadnom kineskom slivu Sičuanu.

Ove godine Kina planira da proizvede 7,7 milijardi kubnih metara gasa iz škriljaca i proširi proizvodnju na preko 10 milijardi kubnih metara gasa do kraja 2020. godine.

Li je rekao da će kompanija podstaći tehnološke inovacije i proširiti istraživanje nekonvencionalnih energetskih resursa, kao što je gas iz škriljca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Otkriveno ogromno nalazište nafte i gasa: Rezerve se broje u milijardama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 09:52

Na tom naftnom polju će ove godine biti proizvedeno ukupno 640.000 tona nafte..Kompanija Čajna Nešenel Petroleum (CNPC), najveći kineski proizvođač i dobavljač nafte i gasa, otkrila je novo nalazište tih energenata na severozapadu Kine, koje sadrži rezerve od preko milijardu tona...Do značajnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.