OTIŠAO JE JOŠ JEDAN SIMBOL BEOGRADA Deo istorije glavnog grada na prodaji za tri MILIJARDE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 15:37

OTIŠAO JE JOŠ JEDAN SIMBOL BEOGRADA Deo istorije glavnog grada na prodaji za tri MILIJARDE

Nadmetanje će se održati u martu

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao pravnog lica. 

U najvažniju imovinu ove kompanije spada i Hotel Jugoslavija na Zemunskom keju.

Hotel Jugoslavija prodaje se kao poslovni prostor i jedinstvena celina, sa podrumom, prizemljem, mezaninom i osam spratova, a na prodaju je ponuđeno i više od 45.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta. Takođe, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deo imovine prodaju se i umetnička dela pod zaštitom države - lusteri, bista i skulptura, delo Aleksandra Zarina.

Vrednost imovine procenjena je na 6,53 milijarde dinara (54,2 miliona evra), a početna cena je 3,18 milijardi dinara (27,1 miliona evra).

Na zemljištu je, kako se navodi, uspostavljena zajednička svojina Danube Riverside u stečaju i kompanije MV Investment iz Beograda.

- Nije izvršeno pravno razgraničenje u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela na zemljištu, niti fizička deoba zemljišta - stoji u napomeni.

U tekstu oglasa stoji i napomena da je u toku spor sa kompanijom Luka Beograd.

Javno nadmetanje biće održano 22. marta.

Izvor: Srbija Danas/ekapija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.