OSVETA BANCI Plaća ratu za švajcarca U KOVANICAMA

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OSVETA" BANCI Plaća ratu za "švajcarca" U KOVANICAMA

Jedan zaludni dužnik u švajcarskim francima iz Srbije rešio je da se "osveti" banci u kojoj je zadužen. Misija koju si je zadao predstavlja ozbiljan napor, jer "sredstva" nije lako sakupiti.

Foto: MONDO/Mario Milojević Ilustracija

Dužnik je na Facebooku objavio da je odustao od elektronske uplate rate kredita, već će svakog meseca novac odnositi u banku u gotovini i to - u novčićima.

"Svaki mesec ćete dobijati ratu u gotovini na šalteru ali u metalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << apoenima...i to pola sata pre kraja radnog vremena... pa brojte", najavio je ostrašćeni dužnik.

Spremio je plastični balon od 10 litara u koji skuplja novčice za kreditnu ratu, prenosi "Kurir".

Dodao je da je da ima i odgovor za službenicu koja radi na šalteru u banci.

Afera "Franak": Gotovo svi dužnici prešli na evre

"Ako pitaju koliko ima para u balonu, sa namerom da uzmu bez brojanja... moj odgovor je 'ne znam, vi odbrojte koliko je rata'", napisao je on.

Već je pripremio prvih hiljadu švajcarskih franaka u metalu, a prema njegovim rečima do kraja meseca uspeće da sakupi ceo iznos.

"Niste mi verovali kad sam svojevremeno pričao... evo dokaza, a biće i fotka kako ulazim u banku", napisao je i objavio fotografije "kao dokaz".

Ali, ovaj pothvat neće teći tako lako kako je "čovek s misijom" zamislio. Za vrednost od hiljadu franaka potrebno je, recimo, sakupiti 21.600 novčića u najčešćem apoenu od 5 dinara. Otprilike, više od 700 komada svakoga dana u mesecu, a "sitniš" nije baš tako lako pronaći, znaju to i obični prodavci na pijaci.

Jednom Banjalučaninu koji je došao na sličnu ideju, i to samo za jednu ratu, trebalo je dve godine da sakupi 6.200 novčića od po 5 pfeniga.

Kakav štediša: Ratu kredita platio kovanicama

Da li će čovek istrajati u svom "osvetničkom" naumu, videćemo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.