OPREZ! Aktuelna nova prevara: Ne odazivajte se na NEPOZNATE brojeve, postaćete ŽRTVA! Evo šta traže od vas

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 11:40

OPREZ! Aktuelna nova prevara: Ne odazivajte se na NEPOZNATE brojeve, postaćete ŽRTVA! Evo šta traže od vas

Nikako ne ulazite na linkove.
U toku je još jedna prevara putem tekstualnih poruka. Naime, ovih dana stižu poruke sa stranih mobilnih brojeva o "neisporučenim paketima zbog pogrešne adrese stanovanja".
- Isporuka paketa je prekinuta, jer nije imao kućni broj, ažurirajte na ovom linku - glasi kompletna poruka. 
Naravno, ovo je najlakši primer "phising-a" i nikako ne klikćite na link koji se nalazi u poruci jer rizikujete da budete žrtva hakera.
Poruke navodno stižu iz Nepala.
Izvor: Srbija Danas/Telegraf...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"KLIKNUO SAM NA LINK IZ PORUKE I OSTAO BEZ NOVCA NA KARTICI" Nebojša iz Beograda naseo na novu internet prevaru koja kruži Srbijom: Ako dobijete ovu poruku, odmah je obrišite

Izvor: Blic, 21.Mar.2024

Nova SMS prevara kruži Srbijom putem koje se skida novac sa računa građana koji na nju nasednu. Ovih dana pojedinim građanima stižu poruke u kojima se obaveštavaju da je nemoguće da im se "isporuči paket zbog pogrešne adrese stanovanja".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.