OPASNOST NE VREBA U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Ministar Šarčević upozorio na ovu grupu kao potencialni problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 16:47

OPASNOST NE VREBA U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Ministar Šarčević upozorio na ovu grupu kao potencialni problem

Nije jeoš definisano kako će izgledati ni školska godina na fakultetima

Nije tajna da epidemiolozi strahuju od širenja korona virusa kada se akademci vrate u studentske domove.

- Uveliko se radi na tome, mi smo održali sastanke sa predstavnicima Konusa i imamo živu komunikaciju sa njima i čekamo da se dogovorimo. Kada su studentski domovi u pitanju, tu smo preduzeli dodatne mere. Studenti u domovima su najrevnosniji, njima je važno da polažu ispite, tako da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrole koje su bile u domovima još pojačati. Problem su studenti koji žive kod roditelja ili sami - rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

.

- Kada je u pitanju uredba oko polaganja ispita na daljinu, većina fakulteta se ne slaže, a stav je da se radi pilot na kom radimo. Izvesno je da će vežbe biti uživo i koji vid predavanja ćemo moći da održimo. Informisaćemo vas na vreme, kada budemo imali informacije - dodao je Šarčević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.