OMILJENI BREND MNOGIH SRPKINJA BANKROTIRAO: Zaposleni ostaju bez posla, teški dani za veliki kozmetički lanac

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2024, 10:34

OMILJENI BREND MNOGIH SRPKINJA BANKROTIRAO: Zaposleni ostaju bez posla, teški dani za veliki kozmetički lanac

Britanski kozmetički lanac Bodi Šop nalazi se u velikoj poslovnoj krizi!
Pionir u etički proizvedenoj kozmetici podneo je u februaru zahtev za bankrot i sada mora da zatvori još 75 od svojih 200 prodavnica. To podrazumeva i gubitak od skoro 500 radnih mesta.
Dok samo 116 filijala može da nastavi sa radom u Velikoj Britaniji, privremeni stečajni upravnik za Nemačku, Biner Bahr, naglašava da trenutno nema planova za zatvaranje 63 filijale.
Zahtev za stečaj za Bodi Šop Nemačka podnet je sredinom februara, međutim, posao je do sada tekao normalno. Za sada je ostalo zaposleno više od 400 radnika dok se traži način za restrukturiranje kompanije.
- Fokus je na nastavku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.