OD 450 DO 3.200 EVRA: Cene kvadrata u Srbiji raznolike, u ovoj beogradskoj opštini su stanovi papreni

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 18:51

OD 450 DO 3.200 EVRA: Cene kvadrata u Srbiji raznolike, u ovoj beogradskoj opštini su stanovi papreni

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u prvom polugodištu ove godine iznosila je oko 1.528 evra, a prosečna površina bila je 56 kvadrata.

U ovom periodu, novi stanovi najjeftiniji su bili u Bujanovcu, gde je zabeležena prosečna cena od 453 evra po kvadratu, a zvanična statistika pokazuje da je tamo kupljen stan u proseku imao 69 kvadrata.

Sa druge strane, beogradska opština Savski venac našla se na vrhu liste prosečnih cena, sa 3.172 evra potrebna za kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednog kvadrata stana. Prosečna površina bila je 72 kvadrata.

Očekivano, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima iznosila 2.148 evra. Međutim, još neke opštine izdvojile su se po visokim cenama.

Tako je, na primer, u Čajetini prosečna površina kupljenih stanova bila relativno mala - 38 kvadrata, ali je zato kvadrat u proseku "išao" za 1.435 evra.

Izdvojio se i Novi Sad u kom je prosečan kvadrat plaćan 1.282 evra, kao i Vrnjačka Banja, gde se cena kvadrata u novoradnji kretala uglavnom oko 1.173 evra. U "srpskoj Atini" prosečna površina prodatih stanova bila je 53 kvadrata, dok je u jednom od najpopularnjih odmarališta u Srbiji taj broj bio manji - 37.

Prosečna površina stana u niškoj Medijani bila je 56 kvadrata. Međutim, cena je ovu opštinu pozicionirala visoko na listi Republičkog zavoda za statistiku, budući da je prosečan kvadrat u novogradnji plaćan 1.037 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.