OBRATITE PAŽNJU: Poslodavci će ubuduće na ovaj način isplaćivati zaradu svojim zaposlenima u Srbiji (TABELA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 13:26

OBRATITE PAŽNJU: Poslodavci će ubuduće na ovaj način isplaćivati zaradu svojim zaposlenima u Srbiji (TABELA)

Do kraja nedelje biće usvojen model po kom će poslodavci isplaćivati zaradu, a u skladu sa novim merama Vlade Srbije.

Najednostavnije rečeno, poslodavci će deo plate isplaćivati sa svog računa, a minimalac ide na poseban račun, kao što, primera radi, država plaća trudnice.

Kroz tabelu u nastavku vidi se kako će izgledati obračun plate i na šta mogu da računaju građani i poslodavci u odnosu na meru Vlade koja propisuje odlaganje plaćanja doprinosa i poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na zarade i subvencija države za minimalni lični dohodak.

Podsetimo, Vlada je donela ekonomski paket za pomoć privredi vredan 5,1 milijardu evra.

Prvi set mera odnosi se na poreske olakšice, odnosno odlaganje plaćanja dospelih poreskih obaveza, uz kasniju otplatu na rate.

Drugi set mera podrazumeva direktna davanja preduzećima, kroz isplatu tri minimalne zarade.

Treći set mera je usmeren na očuvanje likvidnosti privrednih subjekata u uslovima ekonomske krize očekivane tokom i po okončanju vanredne situacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.