Izvor: B92, 14.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O razvoju Braničevskog okruga

Veliko Gradište -- Tri ministra srpske Vlade posetili juče Veliko Gradište gde su se sastali sa predstavnicima regiona Braničeva i Dunavskog sliva.

Dragan Đilas, Božidar Đelić i Mlađan Dinkić su sa predstavnicima opština iz tog dela Srbije razgovarali o projektima regionalnog razvoja, turizma i poljoprivrede koji se realizuju iz Nacionalnog investicionog plana.

Ministar bez portfelja za Nacionalni investicioni plan Dragan Đilas je rekao da bi opštine što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre trebalo da odrede prioritetne projekte koje će kandidovati za finansiranje iz NIP-a za narednu godinu, jer predlog budžeta za 2008. mora da se donese do 1. novembra.

On je kazao da bi predlozi koji će se kandidovati trebalo da vode ka obezbeđivanju novih radnih mesta: "To je ideja NIP-a za sledeću godinu. Pre svega infrastrukutura jer ona pomaže zapošljavanju, a onda svi zajedno da radimo na tome da ih zaista otvorimo".

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je apelovao na predstavnike opština da se formira regionalna razvojna agencija kako bi se bolje koordinirala sredstva iz republike sa potrebama na lokalnom nivou.

"Bićemo spremni da pomognemo i sa sredstvima, ali i sa obukom jer jedino kroz zapošljavanje možemo da obezbedimo da ljudi ostaju ovde", rekao je Dinkić.

On je kazao da postoje dva nacionalna prioriteta u turizmu u ovim krajevima, kao i da će do kraja godine biti završen master-plan za razvoj turističke ponude na donjem podunavlju i na Kučajskim planinama.

Trojica ministara su u Velikom Gradištu obišli i vodotoranj koji je izgrađen sredstvima iz NIP-a, kao i turističku lokaciju Srebrno jezero, koje bi ove godine trebalo da se očisti, takođe novcem iz NIP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.