Izvor: B92, 24.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O platama zaposlenih u školama

Beograd -- Vlada Srbije i nadležni sindikati prosvetnih radnika potpisali su protokol o obračunu i isplati plata zaposlenima u školama.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete i sporta, u osnovnom i srednjem obrazovanju i učeničkom i studentskom standardu ukupno povećanje plata u 2006. godini, putem osnovica i koeficijenata, iznosiće za nastavno osoblje 22,2, a za nenastavno osoblje 16,3 odsto.

Prosvetni radnici povećanje zarada mogu očekivati u junu, septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i novembru. Protokol su juče, kako se navodi, potpisali predstavnici Vlade Srbije i Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost".

Protokol o obračunu i isplati plata zaposlenih u visokom i višem obrazovanju potpisan je 20. marta 2006. godine i ukupno povećanje plata za nastavno osoblje na fakultetima i višim školama iznosiće 31,3 odsto, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.