Izvor: B92, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Zakonu o deviznom poslovanju

Beograd -- Skupština Srbije raspravljala je o amandmanima na zakon koji predviđa liberalizaciju poslovanja na finansijskom tržištu.

Poslanici Skupštine Srbije danas su, u popodnevnom delu sednice, završili raspravu u pojedinostima na Vladin Predlog zakona o deviznom poslovanju i Predlog zakona o dopuni zakona o platnom prometu. Predlogom zakona o deviznom poslovanju omogućava se uzimanje deviznog kredita za kupovinu stana, a novina je i mogućnost da se za devize prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potraživanja u inostranstvu.

Predlog zakona o deviznom poslovanju predviđa produženje roka za naplatu izvoza, odnosno za uvoz unapred plaćene robe i usluga sa 90 na 180 dana, kako bi se smanjilo administriranje u toj oblasti.

Predlog zakona o dopuni zakona o platnom prometu predviđa stvaranje jedinstvenog zakonski uređenog ambijenta u kome, pod jednakim uslovima, posluju ogranci koje u Srbiji osnivaju domaća i strana privredna društva, čime se ukupna regulativa u toj oblasti usaglašava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.