Nulta inflacija u Rusiji

Izvor: S media, 05.Sep.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nulta inflacija u Rusiji

Tokom avgusta u Rusiji je zabeležena nulta inflacija, ali su u proteklih osam meseci maloprodajne cene kojima se uobičajeno meri inflatorna stopa uvećane 11,6 odsto, računato prema godišnjoj osnovi.

Poslednji put nulti nivo inflacije tokom avgusta u Rusiji je zabeležen, prema podacima državne statistike, 2001. godine, dok je deflacija, koju odlikuje negativan rast maloprodajnih cena, registrovana u osmom mesecu 2005, 2003, 1997. i 1996 godine, prenosi agencija Prajm - Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ekonomisti ruske vlade su, inače, za ovu godinu prognozirali ciljnu inflatornu stopu od 10 do 12 odsto. Ali, moskovski analitičari smatraju da je to nerealno i da će inflatorna stopa biti veća za najmanje trećinu u odnosu na vladinu projekciju.

Uprkos burnom privrednom rastu u periodu od 2000. do do 2008. godine, Rusija nije uspela nikad da snizi godišnju inflatornu stopu ispod deset odsto.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.