Novo zaduženje Srpske od 30 miliona KM na vidiku

Izvor: Capital.ba, 17.Nov.2020, 11:46

Novo zaduženje Srpske od 30 miliona KM na vidiku

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske pripremila je novo zaduženje prodajom desetogodišnjih obveznica na Banjalučkoj berzi u iznosu od 30 miliona maraka.  Izvor: Nezavisne novine Ministarstvo finansija objavilo je jutros Javni poziv za upis i uplatu četrdeset treće emisije obveznica RS javnom ponudom svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima. U pitanju je emisija 30.000 dugoročnih obveznica javnom ponudom, pojedinačne vrijednosti od 1.000 KM. Planirani iznos emisije je 30 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << KM, a aukcija je zakazana za 2. decembar 2020. godine. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 3,5 odsto na godišnjem nivou. Isplata glavnice biće jednokratna po dospijeću, odnosno po isteku roka od deset godina od dana registracije emisije kod Centralnog registra hartija od vrijednosti, dok je isplata kamate jednom godišnje. Portal CAPITAL pisao je ranije da je zaduženje prodajom obveznica Republike Srpske sve skuplje i da Vlada investitorima nudi značajno više kamate u odnosu na početak ove godine. Kako bi pokrila planirane rashode Vlada Republike Srpske namjerava da se dugoročno zaduži ove godine za ukupno 678 miliona KM, što je za 363 miliona više nego što je prvobitno planirano. CAPITAL: S. Šurlan Чланак Novo zaduženje Srpske od 30 miliona KM na vidiku се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FBiH se zadužila dodatnih 50 miliona maraka

Izvor: Capital.ba, 17.Nov.2020

SARAJEVO – Federalno ministarstvo finansija je na današnjoj aukciji putem Sarajevske berze vrijednosnih papira ponudilo na prodaju 5.000 trezorskih zapisa FBiH nominalne vrijednosti 10.000 KM po jednom trezorskom zapisu s rokom dospijeća od šest mjeseci. Izvor: Nezavisne novine Ukupan iznos pristiglih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.