Novo preduzeće za proizvodnju autobusa

Izvor: Beta, 17.Sep.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo preduzeće za proizvodnju autobusa

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije i holandskog proizvodjača autobusa VDL potpisali su u petak u Beogradu sporazum o zajedničkom ulaganju i saradnji koja podrazumeva modernizaciju beogradskog Ikarbusa i formiranje zajedničkog preduzeća.

Zajedničko preduzeće, kako je rečeno na potpisivanju ugovora u Skuštini grada, koje će se zvati VDL bas Srbija (VDL Bus Serbia) počeće proizvodnju 1. januara 2011. U zajedničko preduzeće VDL će uložiti 10 miliona evra u novcu i imovini a država Srbija 2,5 miliona evra u novcu.

Srbija će imati 20 odsto a VDL 80 odsto udela u preduzeću i u njemu će raditi više od 250 radnika. Planirano je da novo preduzeće proizvodi 250 autobusa godišnje.

Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade Srbije i ministar za ekonomije Mladjan Dinkić, gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i predsednik Upravnog odbora kompanije VDL Vim vander Leg.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formira se novo preduzeće za proizvodnju autobusa (VIDEO)

Izvor: EMportal, 17.Sep.2010

U Beogradu je danas potpisan sporazum između Vlade Srbije i holandskog proizvođača autobusa VDL o zajedničkom ulaganju koja podrazumeva modernizaciju beogradskog Ikarbusa i formiranje zajedničkog preduzeća.

Nastavak na EMportal...

Formira se novo preduzeće za proizvodnju autobusa

Izvor: Economy.rs, 17.Sep.2010

Predstavnici Vlade Srbije i holandskog proizvođača autobusa VDL potpisali su danas u Beogradu sporazum o zajedničkom ulaganju i saradnji koja podrazumeva modernizaciju beogradskog Ikarbusa i formiranje zajedničkog preduzeća.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.