Izvor: S media, 04.Dec.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo piće- sok od kiselih krastavaca

Sportisti su oduvek znali i hrabro koristili sve moguće narodne lekove, bilo da se radilo o stavljanju putera na opekotinu ili zemlje na posekotinu. Oni čine sve što potrebno da bi u što boljem stanju i rezultatu završili utakmicu ili trku. Sportisti su za tajnu soka od kiselih krastavaca znali pre nego što su naučnici potvrdili njegovu vrednost.

Blagotvornost soka od kiselih krastavaca nije ništa novo. Koristi se već decenijama, a mediji su se raspisali o njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pre 11 godina kad je trener američkog fudbala Rik Barkholder otkrio da mu je ova tekčnost bila tajno oružje u pobedi njegovog tima filadelfijskih Eagelsa protiv teksaških Cowboysa. Utakmica se igrala u Teksasu i uprkos vrlo visokim temperaturama, igrači Eagelsa su puno bolje podneli naporne vremenske uslove. Imali su znatno manje povreda i na kraju pobedili.

Španija: Neistine o krastavcu odnele milione evra

Srbi jedu španski krastavac

Jesti "zaraženi" krastavac ili ne?

Nutricionisti tvrde da je sok od kiselih krastavaca prirodan izvor natrija i mnogih drugih elektrolita. Natrij je jedan od sastojaka znoja, pa je sasvim logično da ona količina koju unesemo sokom nadomešta količina natrija izgubljenu znojenjem te čak pomaže pri zadržavanju vode u organizmu.

U SAD-u se 2006. počeo u flašicama proizvoditi sok od kiselih krastavaca i prodaja mu samo raste. Sad kad su naučnici potvrdili njegov blagotvoran učinak na organizam, dvaput razmislite pre nego prolete zdravu tečnost kad pojedete krastavce iz zimnice.

(index.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.