Novina u PKS: Onlajn obuke za menadžere i preduzetnike

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 16:26

Novina u PKS: Onlajn obuke za menadžere i preduzetnike

Obuke su počele u prvim danima avgusta

Privredna komora Srbije (PKS) kreirala je više modula  onlajn obuka usmerenih na razvoj menadžerskih znanja i veština, kako bi pomogla privrednicima i kompanijama da što efikasnije odgovore izazovima u poslovanju, kvalitetno i uz minimalna ulaganja naprave strateški plan, upravljaju postojećim kapacitetima i unaprede biznis.

- Ponudu kreiramo na bazi periodičnih istraživanja potreba privrede za edukacijom, a najnovija pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve veći značaj razvoja veština kod zaposlenih. Vlasnici kompanija prepoznaju uticaj edukacije na unapređenje  poslovanja, a posebno stavljaju akcenat na razvoj menadžerskih kreativnih znanja i veština od kojih zavisi motivacija tima da produktivno i kreativno radi, naročito u ovim vanrednim okolnostima - rekla je Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju PKS.

- i već na početku veliko je interesovanje privrednika. Među prvim polaznicima su predstavnici malih porodičnih kompanija, za koje je uspešno odvajanje vlasničke od upravljačke funkcije od ključnog značaja za poslovanje. Očekujemo da i ostale kompanije prepoznaju vrednost ove vrste edukacije, imajući u vidu da u novonastalim okolnostima i uslovima poslovanja najznačajnija uloga menadžera  jeste njegova uloga prilagođavanja na promene, a intelektualni kapital se koristi za uspešnije poslovanje samih organizacija. Obuke nude dovoljno informacija i novih znanja koje će omogućiti da dobar menadžer postane još bolji - rekla je ona.

Centar za edukaciju PKS aktivno radi na kreiranju i razvoju onlajn obuka za individualni rad, kao i radionica za grupni rad sa predavačem, što je u skladu sa podrškom koju Privredna komora Srbije pruža digitalnoj transformaciji srpske privrede. Zbog pandemije Kovid -19 firme su morale veoma brzo da se preorijentišu na digitalne tehnologije kako u komunikaciji tako i u realizaciji poslovanja kako bi prevazišle novonastalu krizu, što u prvi plan stavlja edukaciju i onlajn obuke koje će biti sve značajnije u odnosu na klasičan način učenja.

Govoreći o razvoju menadžerskih veština, Kovačević objašnjava da se dobar menadžer postaje ne samo formalnim obrazovanjem, već kontinuiranim razvojem u realnom radnom okruženju. Dobitnu kombinaciju čini edukacija uz rad, a posebna pažnja posvećena je ovoj oblasti kroz niz onlajn obuka u okviru "Škole za razvoj menadžerskih veština". Škola je namenjena menadžerima svih nivoa, a fokusirana je na teme kao što su delegiranje zaduženja, motivacija zaposlenih, veštine prezentovanja, tehnika vođenja produktivnih sastanaka, kao i korigovanje lošeg učinka u toku poslovanja.

- Osnov dobrog rukovođenja je adekvatno delegiranje zadataka zaposlenima, kako bi se promovisao timski rad i povećala motivacija, produktivnost i profesionalizam u timu. Dobar menadžer mora da zna kako da stvori radnu sredinu koja stimuliše visok radni učinak, koja povećava motivaciju i posvećenost zaposlenih i pojačava njihovu samouverenost i optimističan stav prema poslu - kaže Kovačević.

Škola razvoja menadžerskih veština obrađuje i teme kao što su "Produktivan sastanak" i "Prezentacija", koje su nezaobilazne u marketinškim i prodajnim aktivnostima.

- Sve onlajn radionice se tematski nadovezuju, ali ih je moguće pohađati i pojedinačno, po izboru, zavisno od toga koje veštine je potrebno posebno razviti. Radionice su interaktivne, sa puno zanimljivih primera iz prakse, kratkih filmova kao dobrih ilustracija važnih situacija i aktivnosti, kao i testova bez čijeg uspešnog rešavanja se ne može preći na sledeći nivo obuke - ističe Kovačević i poziva menadžere da se prijave.

Više o edukaciji na sajtu PKS www.pks.rs a zainteresovani mogu da se obrate Centru za edukaciju PKS emailom na  edukacija@pks.rs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.