Novim investicijama zaposleno 7.437 ljudi

Izvor: Beta, 23.Apr.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novim investicijama zaposleno 7.437 ljudi

BEOGRAD, 23. aprila 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je za godinu dana rada njegove vlade u Srbiji investirano 576 miliona evra, što je omogućilo otvaranje 7.437 radnih mesta.

Vučić je u intervuju Nedeljniku kazao da su u pripremi 62 projekta i da bi, pod uslovom da svi projekti budu realizovani, u narednih nekoliko godina to obezbedilo ulaganje 993 miliona evra i otvaranje oko 32.850 radnih mesta.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji je krajem 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << smanjena na 16,8 odsto, što je 5,6 odsto manje nego krajem 2012. godine, naveo je Vučić.

On je kazao da je veliki uspeh Vlade što je budžetski deficit u prvom kvartalu ove godine iznosio 21,4 milijarde dinara, a u istom periodu prošle godine je bio 75,2 milijarde dinara, i što će Železara Smederevo u maju postati profitabilna.

Kako je dodao, o "Petrohemiji" se razgovara sa Turcima, sa Azerbejdžancima o "Azotari" i očekuje se pregovori budu okončani u narednih nekoliko dana, dok su za "FAP" i "Prvu petoletku" zainteresovani nemački i italijanski investitori.

"Mislim da ćemo baš na godišnjicu Vlade potpisati predugovor sa 'Klemens Tenizom', za prvih pet farmi u različitim delovima Banata. Kasnije ćemo da idemo sa kooperacijom sa seljacima u centralnoj Srbiji i radimo sa 'Kremoninijem' i sa Sultanom, tako se zove Arapin, koji su zainteresovani za povećanje broja goveda na Pešteru", rekao je Vučić.

Na pitanje kakva je sudbina "Elektroprivrede Srbije", odnosno da li će to javno preduzeće biti privatizovano, premijer je kazao da Vlada ima drugačije planove.

"Želim da najavim da mi imamo drugačije planove sa EPS-om, ne želimo da prodajemo i ne želimo da privatizujemo EPS. Želimo da proširimo svoj uticaj, želimo da razgovaramo sa Republikom Srpskom, želimo da razgovaramo sa Crnom Gorom. Pokušaćemo da učestvujemo u kupovini ili stvaranju zajedničkih preduzeća sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom", istakao je Vučić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novim investicijama zaposleno 7.437 ljudi

Izvor: Akter, 23.Apr.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je za godinu dana rada njegove vlade u Srbiji investirano 576 miliona evra, što je omogućilo otvaranje 7.437 radnih mesta..Vučić je u intervuju Nedeljniku kazao da su u pripremi 62 projekta i da bi, pod uslovom da svi projekti budu realizovani, u narednih...

Nastavak na Akter...

Vučić: Novim investicijama zaposleno 7.437 ljudi

Izvor: GdeInvestirati.com, 23.Apr.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je za godinu dana rada njegove vlade u Srbiji investirano 576 miliona evra, što je omogućilo otvaranje 7.437 radnih mesta...Vučić je u intervuju Nedeljniku kazao da su u pripremi 62 projekta i da bi, pod uslovom da svi projekti budu realizovani,...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.