Novi zakon  pljačka gradjana Srbije

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon " pljačka gradjana Srbije"

Udruženje gradjana za povraćaj oduzete imovine "Beograd" saopštilo je danas da novi zakon o uredjenju prostora i izgradnji predstavlja "pljačku gradjana Srbije", jer državni monopol nad gradjevinskim zemljištem pretvara u "tajkunske privatne monopole".

"Tajkuni će imati najveće koristi od zakona, direktno - tamo gde su zemljište već okupirali, i indirektno - kroz kupovinu javnih preduzeća, slično kao što su kupovali i društvena preduzeća u postupku privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - skoro bez novca i obaveza, ali sa svim mogućim privilegijama i nepoštovanjem ugovora", ocenilo je to udruženje.

U saopštenju Udruženja, koje je član Mreže za restituciju u Srbiji, navedeno je da se novim zakonom o katastru direktno ugrožava svojina i raspolaganje gradjevinskim zemljištem vlasnika porodičnih kuća.

"Ovo je direktno ugrožavanje privatnog vlasništva, jednako onom u komunističkom režimu, i ugrožavanje prava na neometeno stanovanje u sopstvenoj kući u privatnoj svojini", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.