Novi zakon: I tate mogu na porodiljsko – preduzetnice izjednačene sa ostalim mamama

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 18:39

Novi zakon: I tate mogu na porodiljsko – preduzetnice izjednačene sa ostalim mamama

Izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom stupile su danas na snagu, pa su sada prava mama preduzetnica izjednačena.

Ministarka Кisić istakla je da su ove izmene i dopune usmerene ka mama preduzetnicama, čija su prava kada je u pitanju porodiljsko odsustvo sada izjednačena sa pravima onih koje su u radnom odnosu.

"Nove zakonske izmene omogućavaju da očevi žena preduzetnica mogu da koriste pravo na porodiljsko bolovanje kada beba napuni tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseca, a njima je omogućeno da koriste porodiljsko odsustvo u trajanju od dve godine kada rode treće i svako naredno dete. Želeli smo prevashodno da izjednačimo prava žena preduzetnica sa pravima onih koje su u radnom odnosu kada je u pitanju porodiljsko odsustvo i nadamo se da će im ove izmene biti motiv da pokrenu svoje biznise i time daju finansijski podstrek svojim porodicama i da imaju što više dece", navela je Кisićeva za Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.