Izvor: B92, 21.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zahtevi iz Zastave

Kragujevac -- Samostalni sindikat Zastava automobila traži od Vlade da odustane od namere da iz fabrike otpusti 1.000 radnika.

Sindikat od Vlade traži i izradu strategije za oporavak i razvoj automobilske industrije i subvencionisanje proizvodnje. "Rok koji smo dali Vladi da odgovori na naše zahteve istekao je juče", rekao je za B92 predsednik Samostalnog sindikata Zoran Mihajlović. On je izjavio da je proizvodnja automobila pred kolapsom i najavio je proteste.

Proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila u Zastavi je drastično smanjena u poslednje dve godine, tako da sada u pogonima te fabrike dnevno biva proizvedeno 40 automobila, dok je taj broj krajem prošle godine bio 80.

Osim u Zastava automobilima, u pitanje je doveden i opstanak proizvodnje u više preduzeća metalskog kompleksa, pa i u Namenskoj, kaže Mihajlović, ističući da, ako Vlada ne ispuni njihove zahteve, do avgusta će u Kragujevcu bez posla ostati još nekoliko hiljada radnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.