Novi viseći most sa cevovodom: Vodosnabdevanje za 10.000 ljudi

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi viseći most sa cevovodom: Vodosnabdevanje za 10.000 ljudi

Trstenik -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas pešački most sa cevovodom u Trsteniku.

Njegovom izgradnjom rešen je problem vodosnabdevanja za 10.000 ljudi, a ujedno će služiti i kao pešački, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je čestitala građanima Trstenika Dan opštine i uručila upotrebnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvolu za most predsedniku opštine Trstenik Aleksandru Ćiriću.

"Vlada Srbije je uz Trstenik i radićemo i ulagaćemo ne samo u komunalnu infrastrukturu, nego i u druge oblasti. Radićemo zajedno, bićemo uz vas i ostvarivati, uverena sam, nove rezultate", rekla je Mihajlovićeva i podsetila da je u održavanje i rekonstrukciju puteva u Rasinskom okrugu uloženo više od četiri milijarde dinara.

Kako je saopšteno, ona je dodala da je za razvoj Trstenika veoma važno što će se graditi novi auto-put kroz centralnu Srbiju, Moravski koridor, koji će povezati Čačak, Kraljevo, Trstenik, Kruševac i druga mesta u ovom delu Srbije.

"To je važno i zbog boljeg života građana i zbog stvaranja uslova za razvoj privrede", dodala je ona.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić zahvalio je potpredsednici vlade na poseti opštini Trstenik i istakao da će novi viseći most biti novi simbol grada, ali i omogućiti vodosnabdevanje za oko 10.000 građana u ovoj opštini. On je dodao da se opština priprema i za nove projekte u oblasti prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda vredan više od 10 miliona evra, koji će se, kao i izgradnja pešačkog mosta sa cevovodom, realizovati u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KfW.

U izgradnju pešačkog mosta sa cevovodom uloženo je 715.000 evra, a ukupno je kroz programe koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje sa nemačkom razvojnom bankom KfW uloženo u oblasti vodovodne infrastrukture u Trsteniku 3,4 miliona evra, saopšteno je.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.