Mihajlović:Usaglašavanje komercijalnog ugovora sa Behtelom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović:Usaglašavanje komercijalnog ugovora sa "Behtelom"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se vode pregovori sa američkom kompanijom "Behtel" oko potpisivanja komercijalnog ugovora za izgradnju Moravskog koridora i da očekuje da se u najkraćem periodu usaglase svi detalji.

"Moramo biti svesni da je 800 miliona evra ogroman iznos i traži detaljno pregovaranje koje ne može da se desi preko noći. Očekujemo da ćemo se u najkraćem mogućem periodu usaglasaiti oko samog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komercijalnog ugovora, potom će ugovor doći pred članove vlade i nakon toga ćemo ga i potpisati", rekla je Mihajlović novinarima Trstenku.

Kako je kazala, to znači da bi se moglo očekivati da u narednih sedam do 10 ili 15 dana moglo doći do finalizaranja ugovora, ali da ne želi da licitira sa trenutkom otpočinjanja radova.

Mihajlović je istakla da je sve spremno za početak radova, koji će prvo početi kod Kruševca, kao i da je završena eksproprijacija zemljišta.

"Sada je važno potpisivanje komercijalnog ugovora, tu još pregovaramo, jer želimo da sve do detalja ispregovaramao, da se ne desi kao nekada što se dešavalo, kada su se ugovori potpisivali, da se jedan deo predivi, a drugi ne, pa imamo razne dopunske radove", ukazala je Mihajlović u Trsteniku gde je obišla radove na pešačkom mostu sa cevovodom preko Zapadne Morave.

Ministarka je napomenula i da će radovi na izgradnji Moravskog koridora trajati dve i po godine, koliko će biti potrebno da se završi oko 110 kilometara autoputa, kao je rekla, najvažnijeg koridora u Srbiju.

Ona je navela da su važni Koridori 10 i 11 koji nas povezuju sa regionom, ali će upravo Moravski koridor povezati Srbiju, građane i privredu Srbije.

"Povezaće Čačak, Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku banju, da sve što nam je najvažnije bude privredno povezano", rekla je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Teški pregovori sa Behtelom: Sve spremno za početak radova na Moravskom koridoru

Izvor: B92, 15.Okt.2019

Trstenik -- Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je sve spremno za početak radova na izgradnji Moravskog koridora, čim se potpiše ugovor sa konzorcijumom “Behtel-Enka”..."Vlada Srbije, ministarstvo, ’Koridori Srbije’ kao investitor i druge institucije vode pregovore o potpisivanju komercijalnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.