Novi trend BOGATIH AMERA: Masovno kupuju PASOŠE DRUGIH ZEMALJA, motiv za ovo je zabrinjavajući (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2020, 18:33

Novi trend BOGATIH AMERA: Masovno kupuju PASOŠE DRUGIH ZEMALJA, motiv za ovo je zabrinjavajući (VIDEO)

Ranije su to radili zbog poreza, sada stvari stoje malo drugačije

Vašington Post piše o novom trendu dobrostojećih Amerikanaca. Radi se o sve većoj kupovini državljanstva drugih zemalja.

Tokom mnogih generacija, američki pasoš garantuje svom vlasniku neprekidno putovanje u mnogim zemljama sveta. Međutim, pandemija korona virusa Covid-19 promenila je tu situaciju.

Nakon što su države počele da otvaraju svoje granice, mnoge od njih do sada nisu uvrstile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sjedinjene Države na svoju listu kao građani čiji građani mogu ući na njihovu teritoriju zbog epidemije koronavirusa. Upravo je to pokrenulo spomenuti trend bogatijih Amerikanaca, naviknutih na česta putovanja u inostranstvo.

Predsednik finansijske kompanije Arton Kapital, koja je specijalizovana za dobijanje državljanstva kroz investicije u određenoj zemlji, Armand Arton, rekao je da je "saznanje o prednostima posedovanja više od jednog pasoša povećalo".

Ove investicije mogu se odnositi na nekretnine, obveznice, kao i razne poslovne inicijative. Arton je rekao da se potražnja za uslugama njegove kompanije povećala za 30-40 odsto, a cena takvih usluga se kreće od 100.000 dolara za državljanstvo Kariba, do više od dva miliona dolara za pasoše nekih evropskih zemalja.

Motiv kupovine pasoša takođe se promenio: ranije je to uglavnom bilo posledica stvari vezanih za porez, a sada je to pandemija Covida-19. Ali drugi deo američkih klijenata koji traže pasoše drugih zemalja zabrinut je zbog američke politike, što bi moglo negativno uticati na položaj američkog pasoša u svetu.

Do nedavno, ko je mogao zamisliti da se bogati Amerikanci "plaše" ili "stide" svojih američkih pasoša. I još jedna važna stvar: američka viša klasa uglavnom zna šta radi, iz čega se zatim može pročitati da ne veruje previše u skorašnji izlazak Amerike iz zdravstvene krize, ali i u poboljšanje imidža svoje zemlje u svetu i drugo, poteze bogatih Amerikanaca pre ili kasnije obično slede svi ostali građani, naravno u zavisnosti od njihovih mogućnosti.

Stoga ne bi bilo iznenađujuće da se u doglednoj budućnosti broj Amerikanaca s dvojnim državljanstvom uzdiže do nekih nezamislivih nivoa - mnogo karakterističnijih za slabe, nerazvijene i nestabilne zemlje čiji građani masovno teže egzodusu u bolji život - nego prva svetska supersila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.