Novi tender za JRB

Izvor: Politika, 18.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi tender za JRB

U „Ist pointu” razmatraju mogućnost podnošenja tužbe protiv Ministarstva ekonomije, jer smatraju da su nepravedno rangirani kao treći

Prodaja JRB-a sačekaće novi tender koji će verovatno biti raspisan po ubrzanom postupku već krajem aprila, potvrdio je za naš list Nebojša Ćirić, pomoćnik ministra ekonomije za poslove privatizacije. Naime, Agencija za privatizaciju juče je, u saradnji sa resornim ministarstvom, donela odluku da se aktuelni tender okonča, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << proglasi neuspešnim.

– Razlika između ponuđenih cena prvorangirane i trećerangirane kompanije na tenderu je čak 9,2 miliona evra i mi smatramo da je novi tender najpovoljnije rešenje za preduzeće, zaposlene u njemu i državu – kaže Ćirić.

„Radi izbegavanja sličnih nekorektnih poteza potencijalnih kupaca, kakvih je bilo na ovom tenderu, Agencija za privatizaciju će na sledećem za prodaju preduzeća JRB-a odrediti znatno viši iznos garancije, čak i do milion evra. Budući da su se i prvorangirani i drugorangirani, nakon fer vođenih pregovora sa Agencijom, bez ikakvih objašnjenja i u krajnje nejasnim okolnostima povukli iz transakcije, Agencija za privatizaciju će iskoristiti zakonsko pravo i naplatiti garancije oba ponuđača u ukupnom iznosu od 600.000 evra”, navedeno je u saopštenju Agencije.

Direktor investicija „Ist pointa” Svetozar Petrović potvrdio nam je juče da nisu očekivali ovakav rasplet događaja.

– Mi sada razmišljamo o tome da tužimo Ministarstvo ekonomije, a konačnu odluku donećemo posle konsultacija sa advokatima. Jer, prema svim okolnostima ovog tendera i prema odredbama Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom, Agencija je morala nas da pozove na pregovore. „Ist point” je nepravedno rangiran kao treći umesto kao drugi ponuđač, jer je „Palmali” trebalo da bude diskvalifikovan. Prema pomenutoj uredbi, Agencija ima mogućnost da nas pozove i u slučaju da smo trećerangirani – kaže Petrović.

J. Rabrenović

[objavljeno: 19/03/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.