Novi sporazum Velike Britanije i Srbije će održati kontinuitet

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 14:20

"Novi sporazum Velike Britanije i Srbije će održati kontinuitet"

Beograd -- Britanski ministar za izvoz Grejem Stjuart izjavio je da se nada da će trgovinski sporazum između Srbije i Velike Britanije biti potpisan narednih dana.

Stjuart boravi u poseti Srbiji.

Stjuart je, govoreći za RTS, rekao da je trgovina Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva udvostručena u poslednjih 10 godina i smatra da može da se uradi mnogo više.

"Vlada Srbije koju vodi premijerka, uz vođstvo predsednika, ima prave ambicije da transformiše infrastrukturu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje, unapređenjem puteva, Moravskog koridora. Postoji interes UK za Beogradski metro, životnu sredinu ili obnovljive izvore", istakao je on.

Bregzit, kako kaže, jeste uzrokovao neke izazove za poslovanje, ali je ono i dalje snažno.

"Ono što srpske i britanske kompanije treba da znaju jeste da će ovaj novi sporazum održati kontinuitet, ali u okviru njega postoje ambicije obe strane da se ide dalje i ojača ono što radimo. Kada je reč o ulaganjima u Srbiju, ja sam ministar nadležan za našu kreditnu agenciju, UK Export Finance, i mi smo udvostručili naš finansijski apetit kako bismo podržali projekte u Srbiji s dve milijarde na četiri milijarde funti", istakao je britanski ministar.

Navodi da postoji dogovor i da će uskoro biti potpisan novi trgovinski ugovor između Srbije i Britanije.

"Nadam se da ću biti deo te ceremonije. Sporazum će omogućiti lakši prenos industrijske robe, u oba smera. Naravno, Ujedinjeno Kraljevstvo je najistaknutiji izvoznik usluga u Evropi, a drugi najveći izvoznik usluga u svetu, nakon SAD, a mi smo i treći najveći partner Srbije u pogledu usluga. Ali mi želimo to da povećamo i ojačamo", ističe britanski ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UDVOSTRUČENA TRGOVINA SRBIJE I UJEDINJENOG KRALJEVSTVA Uskoro novi sporazum dve zemlje

Izvor: Blic, 10.Apr.2021

Britanski ministar za izvoz Grejem Stjuart, koji boravi u poseti Srbiji, izjavio je da se nada da će trgovinski sporazum između Srbije i Velike Britanije biti potpisan narednih dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.