Novi rekordni pad dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rekordni pad dinara

BEOGRAD - Dinar je danas oslabio prema evru za 0,35 odsto ili za 31 paru, tako da je zvanični srednji kurs evra 89,5083 dinara, što je nova rekordno niska vrednost domaće valute u ovoj godini.

NBS je prodala u petak 15 miliona evra, pre svega da bi uticala na povećanje likvidnosti međubankarskog deviznog tržišta, a u prepodnevnoj trgovini formiran je indikativni kurs od 89,4605 dinara za evro.

Zvaničan srednji kurs evra, koji je važio i tokom vikenda, u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio 89,1953 dinara, pošto je domaća valuta oslabila za 41 paru ili 0,46 odsto.

Centralna banka je od početka novembra prodala na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 357 miliona evra.

Dinar je ove godine imao najveću vrednost 7. avgusta, kada je zvanični srednji kurs bio 75,7543 dinara za evro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.