Novi prvi čovek Agrokora: Ovo je osnovni cilj

Izvor: B92, 06.Mar.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi prvi čovek Agrokora: Ovo je osnovni cilj

Zagreb -- Novi vanredni poverenik za Agrokor, Fabris Peruško izjavio je da je osnovni cilj vanredne uprave postizanje nagodbe s poveriocima.

"Osnovni cilj nam je postizanje nagodbe, što mora biti gotovo do 10. jula", rekao je Peruško novinarima u Zagrebu.

Prethodno, do 10. aprila, treba s većem poverilaca doći do usaglašenog plana nagodbe da bi on mogao da bude materijal za sastavljanje same nagodbe kao pravnog dokumenta.

U narednih mesec dana će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << serija pregovora koji počinju večeras u Zadru, i to da bi se, kako je objasnio, usaglasila otvorena pitanja između različitih grupa povrerilaca.

Peruško je ocenio da među poveriocima postoji "izrazito velika volja da dođe do nagodbe".

Zamenica vanrednog poverenika Irena Veber je rekla da je "sistem stabilan" i da kompanije iz sastava Agrokora dobro posluju.

Trgovački sud u Zagrebu krajem februara je na predlog Vlade Hrvatske imenovao Fabrisa Peruška za vanrednog poverenika za Agrokor, a Irenu Veber za njegovu zamenicu, pošto je Ante Ramljak podneo neopozivu ostavku da, kako je rekao, on lično ne bi postao prepreka postizanju nagodbe.

Ramljak je pod pritiskom od kraja januara kada su mediji objavili da je njegova bivša firma, "Texo Management d.o.o." sklopila ugovor s firmom "AlixPartners" za savetovanje o restrukturiranju Agrokora na osnovu kojeg svake sedmice naplaćuje za poslove savetovanja gotovo 250.000 kuna (33.650 evra). To je otvorilo raspravu o visokim savetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa Ante Ramljaka.

Potom je objavljeno i da je Ramljak u bivšoj firmi formalno bio zaposlen i pošto je došao na čelo Agrokora 10. aprila prošle godine, a radni odnos mu je prestao 30. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.