Izvor: B92, 05.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi promotivni spotovi Srbije

Beograd -- Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije dobila je specijalnu nagradu za najbolju promotivnu strategiju.

Radi se o nagradi za najbolju kampanju o investicionoj klimi neke zemlje u Evropi na Svetskoj investicionoj konferenciji "La bol" (La baule), kazala je direktorka te agencije Vesna Perić. Srbija je time stekla pravo da na međunarodnoj televizijskoj stanici "Juro njuz" (Euro news) besplatno 15 puta prikazuje promotivni spot o Srbiji u trajanju od 30 sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sedam jezika u udarnim terminima.

Agencija je nagradu dobila na osnovu promotivnog filma o Srbiji, nove internet prezentacije i kompleta sektorskih brošura, a ova kampanja je ocenjena kao kampanja koja je doprinela privlačnosti Srbije, kazala je Perićeva.

Žiri konferencije "La bol" odlučuje po kriterijumima Lisabonske strategije za povećanje konkurentnosti evropske privrede.

Prema rečima doskorašnje direktorke agencije, a sadašnjeg državnog sekretara u srpskom Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Jasne Matić, Srbija bi za emitovanje spotova na "Juro njuzu" platila i više desetina hiljada evra.

Zato će za pripremanje spotova biti potrebno vreme kako bi se ova šansa što bolje iskoristila, kazala je Matićeva.

Srbija će pokušati da doplati nekoliko termina kako bi promocija na "Juro njuzu" bila što efektnija.

Ove godine nagrade konferencije "La bol" dobili su i grad Barselona za film "Pokrajina Valonija" u Belgiji za veb-sajt i francuski grad Lil za brošuru.

Svetska investiciona konferencija "La bol" održava se od 2002. godine i nastoji da promoviše privlačnost i konkurentnost evropskog tržišta, doprinoseći razvoju i implementaciji Lisabonske agende.

Lisaboska agenda predviđa da Evropska unija do 2010. godine postane najjača ekonomija na svetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.