Novi pogoni Europolisa

Izvor: Politika, 20.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pogoni "Europolisa"

Kompanija će za šest meseci u proizvodnji u Vladimircima otvoriti još sto radnih mesta

Kompanija "Europolis" otvorila je juče novi pogon, od oko 1.500 kvadrata, pri fabrici građevinskih armatura u Zemunu.

– Imamo ambiciju da u 2007. godini otvorimo nove pogone u industrijskim zonama Beograda, ali i Srbije, kao i da proširimo izvoz na tržište Evropske unije, posebno Grčke, Italije i Austrije – rekao je Vladan Zečević, predsednik "Europolisa", ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da će na proleće sledeće godine početi da radi i fabrika u Vladimircima koja će zaposliti oko stotinu radnika.

"Europolis" dnevno proizvodi 150 tona armaturnih mreža, binor nosača i drugog proizvoda, pokriva trećinu domaćeg tržišta, a oko 40 odsto proizvodnje izvozi uglavnom u države regiona. Očekivani prihod u 2006. godini je 15.000.000 evra.

Ističući da je "Europolis" izgrađen uz kreditnu podršku Republičkog fonda za razvoj, Predrag Bubalo, ministar privrede, naglasio je da će vlada i dalje podržavati profitabilne projekte, posebno one koji su orijentisani izvozno i koji otvaraju nova radna mesta. On je, takođe, naglasio da će Srbija imati rast izvoza od 30 odsto, kao i da je prvi put, posle 2000. godine, preskočena granica od 50 procenata pokrivenosti uvoza izvozom.

I. Ć.

[objavljeno: 20.12.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.