Novi konkurs za privatizaciju brodogradilišta

Izvor: S media, 29.Jan.2010, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi konkurs za privatizaciju brodogradilišta

Hrvatska vlada odlučila je da do 15. februara ove godine raspiše drugi konkurs za privatizaciju većinskog udela u pet hrvatskih brodogradilišta, ali ne i za Uljanik iz Pule.

Prema odluci Vlade, konkurs za privatizaciju, pod posebnim uslovima, za jednu kunu raspisaće se za većinski deo od 95,24 odsto Brodotrogira, kao i za 99, 54 odsto Kraljevice, 83,32 odsto "3. maja" iz Rijeke i 99,78 odsto Brodogradjevne industrije Split.

Brodosplitu je preporučeno da do 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << februara ove godine raspiše konkurs za prodaju stopostotnog udela u Brodosplitu - Brodogradilište specijalnih objekata, i to po nominalnoj ceni od 18,16 miliona kuna (2,48 miliona evra).

Rok za podnošenje ponuda nakon raspisivanja konkursa biće 60 dana.

Ministar privrede Djuro Popijač objasnio je da je interes za pulski Uljanik pokazao menadžment te firme, pa će se o privatizaciji Uljanika odlučiti iduće sedmice nakon konsultacija sa Evropskom unijom. Kako je rekao Popijač, Uljanik će se prodavati pod drugačijim uslovima, jer posluje bolje od ostalih brodogradilišta.

Iz Uprave Uljanika su, medjutim, demantovali da su dali ponudu za kupovinu brodogradilišta. Objasnili su da su jedino tražili da se početna cena iz prvog kruga privatizacije uskladi sa situacijom na tržištu.

Za privatizaciju 59,25 odsto akcija Uljanika Vlada je u prvom konkursu tražila 300 kuna po akciji.

Na prvi konkurs stigle su tri ponude - po jedna za Brodosplit, Brodotrogir i riječki "3. maj".

Ponude su odbijene jer je komisija zadužena za privatizaciju brodogradilišta zaključila da nijedna ne zadovoljava obavezne uslove konkursa.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Hrvatska: Novi konkurs za privatizaciju brodogradilišta

Izvor: EMportal, 29.Jan.2010

Hrvatska vlada odlučila da do 15. februara raspiše drugi konkurs za privatizaciju većinskog udela u pet hrvatskih brodogradilišta.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.