Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi gazda „Ikarbusa“ za tri nedelje

BEOGRAD - Direktor „Ikarbusa“ Srećko Nijemčević izjavio je da bi u narednih 15 do 20 dana trebalo da bude potpisan ugovor o prodaji te fabrike autobusa ruskoj kompaniji „Avtodel servis“.

„Pregovori sa jedinim ponuđačem na tenderu za ‘Ikarbus’ ušli su u završnu fazu i u najkraćem roku će biti završeni“, kazao je on.

Nijemčević je naveo da ruska kompanija iz Uljanovska planira da pored više od 700 zaposlenih u „Ikarbusu“ zaposli još 500 novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << radnika. „Investicije i cena za prodaju ‘Ikarbusa’ su poznati, ali nemam ovlašćenje da ih kažem“, dodao je. Nijemčević je rekao i da je plan ulaganja koji je ruska kompanija ponudila u potpunosti prihvaćen i da su sindikati „Ikarbusa“ potpisali protokol kojim su prihvatili socijalni program.

Na tenderu za beogradskog proizvođača autobusa „Ikarbus“ ponuđen je manjinski paket od 39,22 odsto kapitala, odnosno 149.624 akcije kompanije, nominalne vrednosti 600 dinara po komadu.

Prema uslovima tendera, ponuđač je bio obavezan da ponudi cenu za sve akcije „Ikarbusa“, jer će Akcijski fond posle potpisivanja ugovora o prodaji uputiti poziv svim preostalim pojedinačnim akcionarima koji poseduju 60,7 odsto akcija da se pridruže prodaji. „Ikarbus“ je na Beogradskoj berzi objavio da u prvih šest meseci ove godine planira prihod od 2,4 milijarde dinara, što je tri puta više nego u celoj prošloj godini. Do 12. maja ostvareno je 1,13 milijardi dinara, naveli su u kompaniji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.