Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu

Novi Sad neće odustati od kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope i kandidaturu će podneti za 2019. godinu, najavili su danas organizatori.

Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj, navela je Inicijativa Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope 2019. (OPENS2019) u saopštenju dodajući da je moto kandidature "Opening doors".

"Nakon prošlogodišnjeg ulaska u najuži krug, ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << celokupna omladinska zajednica podržala je kandidaturu grada, te tako ove godine okupljamo čak 91 omladinsku organizaciju i organizaciju za mlade", kaže Vukašin Grozdanović, koordinator Inicijative.

Kako se podseća, titulu za Evropsku omladinsku prestonicu 2018. godine dobio je portugalski grad Kaškaiš.

Kako najavljuju koordinatori Inicijative OPENS2019. u utorak 29. marta, organizuje se i prvi ovogodišnji Omladinski forum mladih.

Ideja je da se na jednom mestu okupe omladinske organizacije i organizacije za mlade koje su podržale Inicijativu Novog Sada za kandidaturu za Evropsku prestonicu mladih.

Evropska prestonica mladih je titula koja se dodeljuje jednom evropskom gradu na period od godinu dana. Grad koji postane Omladinski evropski centar dobija priliku da, kroz mnogobrojne programe i projekte, mladi ljudi prikažu kulturni, socijalni, politički i ekonomski život i razvoj.

Prošle godine je Novi Sad, zajedno sa pet evropskih gradova (Mančester, Velika Britanija; Peruđa, Italija; Kečkemet, Mađarska; Kaškajiš, Portugal) ušao u najuži izbor za Evropski centar mladih, navodi se u saopštenju.

Inicijativa OPENS2019, sastavljena je iz omladinskih i organizacija za mlade sa širokim spektrom delovanja i interesa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2016

Novi Sad neće odustati od kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope i kandidaturu će podneti za 2019. godinu, najavili su danas organizatori...Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj, navela je Inicijativa Novi Sad -...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.