Novi Sad: Otvoren kol centar za pomoć studentima tokom pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 14:00

Novi Sad: Otvoren kol centar za pomoć studentima tokom pandemije

U Studentskom centru Novi Sad danas je otvoren kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da se samoizoluju zbog kontakta sa zaraženima, saopšteno je iz Studentskog centra Novi Sad.

Studenti kojima bude potrebna pomoć o tome će obavestiti kol centar SMS porukom ili pozivom, a operateri kol centra će volonterima koji su najbliži studentima preneti šta je kome potrebno o doneti im >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoć na vrata.

Sporazum je potpisan sa udruženjima studenata Prirodno-matematičkog, Pravnog i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, čijih će 10 volontera u slučaju infekcije njihovih kolega nabavljati za njih hranu, lekove i pružiće im psihilošku podršku.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović, koji je otvorio kol centar, rekao je da je studentima koji obole ili su u samoizolaciji obezbeđeno redovno snabdevanje hranom, lekovima, pranje i zamena posteljine.

Martinović je naglasio da su higijenske mere podignute na maksimum, da se svi domovi dezinfikuju više puta nedeljno, osim što se svakodnevno čište.

Naveo je i da svi studentski domovi koji pripadaju Studentskom centru imaju obezbeđene sobe za izolaciju studenata zaraženih kovidom-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren kol centar za pomoć novosadskim studentima koji obole od korone

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020

Studentski centar Novi Sad otvorio je kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da se samoizoluju zbog kontakta sa zaraženima...Studenti kojima bude potrebna pomoć o tome će obavestiti kol centar SMS porukom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.