Novi Pazar na samom vrhu: Stanove u ovom gradu uglavnom plaćaju gotovinom

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 17:41

Novi Pazar na samom vrhu: Stanove u ovom gradu uglavnom plaćaju gotovinom

Stanovi u Novom Pazaru u 2020. godini uglavnom su plaćani gotovinom - u čak 94 odsto prometa. Time je ovaj grad izbio na sam vrh po ovom načinu plaćanja stanova, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U 2020. godini stanovi u Novom Pazaru su gotovinom plaćani u 94 odsto prometa, a iz kreditnih sredstava u 6 odsto prometa, navodi se u izveštaju RGZ-a.

Gotovinsko plaćanje prometa stanova sa udelom iznad 80 odsto imali su i Prokuplje –85 odsto, Loznica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << –84 odsto, Bor –82 odsto i Кruševac –80 odsto.

Kada se posmatra cela teritorija Srbije, u 2020. godini stanovi su gotovinom plaćani u 67 odsto prometa, a iz kreditnih sredstava u 33 odsto prometa.

U 2020. godini stanovi u novogradnji su u 66 odsto prometa plaćeni gotovinom u odnosu na 34 odsto plaćenih iz kreditnih sredstava. Кod prometa stanova u starogradnjij je udeo plaćanja gotovinom iznosio 69 odsto od svih realizovanih prometa.

Gotovinsko plaćanje dominantno

Gotovinsko plaćanje sa udelom od 86 odsto bilo je dominantno na tržištu Srbije.

Gotovinom se najviše plaćalo zemljište – 99 odsto prometa zemljišta, mešoviti prometi u 96 odsto mešovitog prometa nepokretnosti, objekti u 91 odsto prometa objekata i posebni delovi objekata u 71 odsto prometa posebnih delova objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Pazar na samom vrhu: Stanove u ovom gradu uglavnom plaćaju gotovinom

Izvor: SandzakPress.net, 02.Mar.2021, 16:53

Stanovi u Novom Pazaru u 2020. godini uglavnom su plaćani gotovinom – u čak 94 odsto prometa. Time je ovaj grad izbio na sam vrh po ovom načinu plaćanja stanova, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku. U 2020. godini stanovi u Novom Pazaru su gotovinom plaćani u 94 odsto prometa,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.