Nove linije: Do Lisabona preko Podgorice

Izvor: B92, 12.Jan.2020, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove linije: Do Lisabona preko Podgorice

Podgorica -- Kompanija Montenegro Erlajns pregovara o potencijalnom uvođenju sezonskih linija ka Lisabonu i Istanbulu.

Istovremeno irski avioprevoznik Rajaner najavljuje dve nove linije ka Podgorici, tokom cele godine.

Izvršni direktor Montenegro Erlajnsa Živko Banjević kazao je da u kompaniji razmatraju nove destinacije za 2020. godinu.

"Trenutno završavamo analize i pregovore za Lisabon i Istanbul. Osim te dve linije, radimo i na uvođenju novih komercijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << letova u Evropi, bivšem Sovjetskom Savezu i Srednjem Istoku", naveo je Banjević, ali, kako javlja ExYu Aviation, nije precizirao da li će nove linije ići iz Podgorice ili Tivta.

Trenutno između Podgorice i Istanbula leti Turkish Airlines, dok direktne linije prema Lisabonu nema. Inače, Montenegro Erlajns planira letove prema 16 destinacija, od čega će polovina biti celogodišnje, a polovina sezonske. Plan je da u 2020. kompanija leti prema 15 čarter destinacija.

I irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner planira da u ovoj godini uvede još dve linije iz Podgorice. Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da je Rajaner opslužio 172.135 putnika na podgoričkom aerodromu u periodu od januara do novembra 2019, “što predstavlja snažan rast od 25 odsto u odnosu na isti period godinu ranije”.

ExYu Aviation piše da je moguće da će Irci za jednu od destinacija ka Podgorici ove godine izabrati Maltu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Montenegro Airlines pregovara o linijama za Istanbul i Lisabon

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2020

PODGORICA - Kompanija Montenegro Airlines pregovara o potencijalnom uvođenju sezonskih linija ka Lisabonu i Istanbulu...Istovremeno irski avioprevoznik Ryabnairnajavljuje dve nove linije ka Podgorici, tokom cele godine...Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević kazao je da u kompaniji...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.