Izvor: B92, 17.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčanica od 500 dinara

Beograd -- Narodna banka Srbije u petak je pustila u opticaj novu novčanicu u vrednosti od 500 dinara.

Guverner NBS Radovan Jelašić rekao je na konferenciji za novinare da puštanje nove novčanice neće uticati na rast inflacije. "Ovaj apoen NEĆE uticati na povećanje ukupne novčane mase, što će olakšati poslovanje gotovim novcem u platnom prometu. Takođe, ovim će se smanjiti ukupna količina gotovog novca u opticaju, kao i troškovi izrade novčanica", istakao je guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jelašić.

Na licu novčanice od 500 dinara dominira portret Jovana Cvijića, a na naličju su prikazane njegova figura u sedećem položaju i stilizovani etno motivi. Nova novčanica zaštićena je sa 24 zaštitna elementa, a ima i znak koji će osobama oštećenog vida pomoći da je lakše prepoznaju, rekao je guverner NBS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.