Novartis gasi 500 radnih mesta

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novartis gasi 500 radnih mesta

Bern -- Švajcarski farmaceutski gigant Novartis planira da u tekućoj godini ugasi do 500 radnih mesta.

Novartis će deliti otkaze pre svega u pomoćnim delatnostima čija je specijalnost podrška glavnom sektoru - farmaciji.

Kako prenosi švajcarski list 20 minit, ova kompanija sa sedištem u Bazelu, ne isključuje i prinudne odlaske, međutim, istovremeno predviđa kreiranje nekoliko stotina radnih mesta u farmaceutskom segmentu, naročito u oblasti onkologije. Predviđen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i razvoj u branši dopunskih medicinskih preparata, posebno tečnih lekova, kao što su sirupi protiv kašlja i prehlade.

Na taj način, broj zaposlenih u 2014. trebalo bi da ostane stabilan, na oko 15.000, nakon što je u toku prethodnih pet godina zaredom beležen rast, ističe Novartis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novartis gasi 500 radnih mjesta

Izvor: Capital.ba, 22.Jan.2014, 08:27

BERN, Švajcarski farmaceutski gigant Novartis planira da u tekućoj godini ugasi do 500 radnih mjesta, prije svega u pomoćnim djelatnostima čija je specijalnost podrška glavnom sektoru – farmaciji. Kako prenosi ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.