Novalić formira radnu grupu koja će sačiniti informaciju oko dubinske analize BH Telecoma i HT Eroneta

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Dec.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novalić formira radnu grupu koja će sačiniti informaciju oko dubinske analize BH Telecoma i HT Eroneta

SARAJEVO - Nakon što je na zahtjev Vlade FBiH sačinjena dubinska analiza telekomunikacijskih operatera BH Telecoma i HT Eroneta, premijer Federacije BiH Fadil Novalić će sastaviti radnu grupu čiji će zadatak biti iščitavanje ovog obimnog dokumenta, rečeno je Faktoru u Uredu premijera FBiH.

Radna grupa imat će zadatak da sačini informaciju za Vladu FBiH.

Informacija bi se sa na Vladi trebala naći na sjednici odmah iza Nove godine.

Iz Vlade FBiH ponavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da nije u interesu prodaja ovih operatera, nego sagledavanje stanja - na čemu gube finansije, da li ima viška zaposlenika ili gdje je potrebna nova radna snaga i slično.

Iz Delegacije EU u BiH saopćili su da su urađena dva izvještaja koji obuhvataju komercijalnu, finansijsku i tehničku dubinsku analizu BH Telekoma i HT Eroneta.

- Ovi izvještaji daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera. Vlada FBiH u svojstvu donosioca odluke u konačnici bit će isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera, naveno je se u saopćenju.

Dubinsku analizu radila je konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers, a finansirana je bespovratnim sredstvima Evropske unije koja je administrativno i vodila ovaj projekat.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.