Novak: Važno da se saradnja sa OPEK-om nastavi

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Važno da se saradnja sa OPEK-om nastavi

Rusija je zbog sporazuma koji je postignut između članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) za dve godine zaradila 120 milijardi dolara, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.
Iz tog razloga je potrebno rezultate saradnje sa članicama OPEK-a ocenjivati u skladu sa ekonomijom čitave zemlje. Novak nije mogao da precizira dokle će biti na snazi ovaj sporazum sa OPEK-om, koji podrazumeva smanjenje kapaciteta eksploatacije nafte. „Ne mogu trenutno da prognoziram rokove, potrebno je sagledati na koji način će se razvijati situacija na tržištu. Važno je da se saradnja sa OPEK-om nastavi, a ovaj sporazum je pokazao da je efikasan“, istakao je Novak.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.