Novac zaustavio saobraćaj u Hongkongu

Izvor: VOA, 25.Dec.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac zaustavio saobraćaj u Hongkongu

Saobraćaj u centru Hong Konga potpuno je zaustavljen, ali ne zbog demonstracija, već zbog gomile novčanica koje su ispale iz vozila u kojem su transportovane

Drugi vozači i prolaznici nisu se stideli, pa su iskoristili neočekivanu priliku, koja im se ukazala na Badnje veče.

Snimci lokalnih televizija pokazuju ljude kako izlaze iz svojih automobila i jure za novčanicama rasutim po kolovozu, urkos gustom saobraćaju u osam traka. Sve se dogodilo juče oko podne u >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << četvrti Van Čai.

Naoružani pripadnici policije brzo su su stigli na lice mesta i zatvorili saobraćajnicu, ali je oko dva miliona dolara već nestalo. Ljudi su viđeni kako nose gomile novčanica od 500 hongkonških dolara, koje vrede oko 65 američkih dolara.

Firma koja obezbeđuje prevoz novca saopštila je da je u toku unutrašnja istraga da bi se utvrdilo kako je novac ispao iz kamiona. Lokalni mediji javljaju da je policiji danas vraćeno oko 460 hiljada dolara.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.