Od akcija pare - dogodine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od akcija pare - dogodine?

BEOGRAD - Građanima koji imaju pravo na besplatne akcije u idućoj godini biće uplaćen novac od prodaje akcija iz Privatizacionog registra, rekao je agenciji Beta direktor Akcijskog fonda Srbije Alekasandar Gračanac.

"Prodaja akcija iz Privatizacionog registra počela je u maju ove godine i do sada su prodate akcije 15 preduzeća za ukupno 70,1 milion evra", rekao je Gračanac.

Još 70 kompanija na prodaju

Prema Zakonu o pravu na besplatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, predviđeno je da svi punoletni građani dobiju akcije šest javnih preduzeća i novčane naknade od prodaje 15 odsto akcija svih preduzeća koja se privatizuju tenderom i nalaze se u Privatizacionom registru.

Akcije iz Privatizacionog registra prodaje Akcijski fond, po nalogu Agencije za privatizaciju, i to ponudom za preuzimanje i na Beogradskoj berzi. Obaveza Akcijskog fonda je da akcije proda najkasnije šest meseci posle okončanja tendera.

"U Privatizacionom registru trenutno se nalaze akcije 98 kompanija i očekuje se da se realizuju tenderi za još 70 kompanija, čije će akcije biti prebačne u Privatizacioni registar", naveo je Gračanac.

Veći prihod od očekivanog

Zakonska je obaveza da se akcije ne prodaju po ceni nižoj od one koja je postignuta na tenderu, što znači da prihod od prodaje svih akcija koje su do sada prebačene u Privatizacioni registar ne sme biti manji od 250 miliona evra.

Gračanac je naglasio da će, ako se procenjuje na osnovu dosadašnje prodaje, posle okončanja prodaje akcija koje su Privatizacionom registru, ukupni prihod biti značajno veći od 250 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Novac od prodaje akcija 2009."

Izvor: B92, 02.Nov.2008

Beograd -- Građanima koji imaju pravo na besplatne akcije u idućoj godini biće uplaćen novac od prodaje akcija iz Privatizacionog registra, kažu u Akcijskom fondu Srbije..."Prodaja akcija iz Privatizacionog registra počela je u maju ove godine i do sada su prodate akcije 15 preduzeća za ukupno...

Nastavak na B92...

Novac od besplatnih akcija građanima tek od naredne godine

Izvor: Blic, 02.Nov.2008

Građanima koji imaju pravo na besplatne akcije u idućoj godini biće uplaćen novac od prodaje akcija iz Privatizacionog registra, kažu u Akcijskom fondu Srbije....."Prodaja akcija iz Privatizacionog registra počela je u maju ove godine i do sada su prodate akcije 15 preduzeća za ukupno 70,1 milion...

Nastavak na Blic...

Novac od akcija sledeće godine

Izvor: Poslovni magazin, 02.Nov.2008

Građanima koji imaju pravo na besplatne akcije u idućoj godini biće uplaćen novac od prodaje akcija iz Privatizacionog registra, rekao je agenciji Beta direktor Akcijskog fonda Srbije Alekasandar Gračanac."Prodaja akcija iz Privatizacionog registra počela je u maju ove godine i do sada su ..

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.