Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova slovenačka investicija

Ljubljana -- Slovenački Trimo je u Šimanovcima započeo gradnju fabrike vredne 12 miliona evra.

Nova fabrika će proizvoditi fasade i krovove, počeće da radi sredinom iduće godine, a zapošljavaće oko 100 radnika. "Srbija je jedno od naših glavnih tržišta, gde očekujemo još veći rast. Odatle ćemo snabdevati i susedna tržišta. Za novu fabriku smo se odlučili i zbog snižavanja transportnih troškova", rekla je predsednica uprave Trima Tatjana Fenko za slovenački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << list Finance.

Trim je ove godine zaradio više od 120 miliona evra, odnosno za petinu više od prošle godine, a povećava se i broj zaposlenih. Pored fabrike u Trebnju, Trim već tri godine ima i fabriku u blizini Moskve, gde se trenutno priprema nova proizvodna linija za krovne i fasadne ploče, vredna 4,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.