Nova saznanja: Nakon pada aviona pokrenuta istraga

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 08:44

Nova saznanja: Nakon pada aviona pokrenuta istraga

Nova istraga koju je tražila američka vlada u Boingu, izazvala je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim sistemima u kompaniji.

Poslednjim pregledom otkrivena je loša povezanost višeg menadžementa i redovnog osoblja, kao i to da pravila ponašanja u vezi sa bezbednošću nisu efikasno primenjena u celoj kompaniji, preneo je Bi-Bi-Si.

Izveštaj je naručen nakon padova aviona Boinga 2018. i 2019. godine, u kojima je poginulo 346 ljudi, nakon čega je američka kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obećala da sagledati nalaze.

"Preduzeli smo važne korake u pogledu bezbednosne kulture, iako ima još posla", saopštila je kompanija.

Jedan od dva najveća svetska proizvođača aviona bio je pod dodatnim pritiskom nakon što su 5. januara na avionu Boing 737 Maks 9, u vlasništvu avio-kompanije ''Alaska erlajns'', otpala pomoćna vrata usred leta na liniji Sijetl - San Dijego.

Ozbiljna šteta je za dlaku izbegunuta, ali je incident oživeo pitanja o proizvodnim procesima Boinga, pet godina nakon pomenutih nesreća, i doveo do optužbi da je kompanija stavila profit ispred bezbednosti tokom izrade svojih aviona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.