Nova recesija zbog duga?

Izvor: S media, 20.Jul.2011, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova recesija zbog duga?

Pregovori o povećanju granice zaduženja Amerike, izgleda da su stigli do mrtve tačke. S obzirom da se krajni rok brzo približava, ekonomisti kažu da obe strane mogu mnogo da izgube.

Sekretarijat za finansije kaže, kako javlja "Glas Amerike", da će Sjedinjene Države ostati bez gotovog novca do 2. avgusta, ukoliko Kongres ne uspe da podigne granicu zaduženosti od 14 hiljada i 300 milijardi dolara.

Ceo svet "talac" Vašingtona

Kao gost TV mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << NBC, sekretar za finansije Timoti Gajtner je rekao da neuspeh nije opcija.„Ako se to dogodi, videćete katastrofalnu štetu širom američke i širom svetske ekonomije“.

Kako zaposlenom da date otkaz

Predsednik Barak Obama je proteklih dana to potvrdio, izjavivši za Informativni program TV mreže CBS da ne može da garantuje da će penzioneri 3. avgusta primiti svoje penzionerske čekove.

Amerika rizikuje da bankrotira

Ekonomisti kažu da je to tek početak. Neuspeh u podizanju granice zaduženja bi mogao da dovede do velikih padova na globalnim tržištima, sličnih onima koje je svet doživeo 2008.

(Tanjug foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

SAD: Nova recesija zbog duga?

Izvor: Economy.rs, 20.Jul.2011

Pregovori o povećanju granice zaduženja zemlje, izgleda da su stigli do mrtve tačke. S obzirom da se krajni rok brzo približava, ekonomisti kažu da obe strane mogu mnogo da izgube.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.